11.8 C
New York
sobota, 20 apríla, 2024

Buy now

Villa Lima

Moderná variácia tradičného rodinného domu sa nachádza v juhošvédskom meste Höllviken, ktoré je obľúbeným prímorkým letoviskom. Dom bol navrhnutý štúdiom Johan Sundberg Arkitektur pre mladý pár túžiaci po modernom bývaní vhodnom pre rodinný život. Najekonomickejšim riešením bolo použiť štruktúru 1,5 poschodového domu tradičnú pre južné Švédsko  zároveň vyhovujúcu miestnym stavebným predpisom. Výzvou pre architektov bolo vytvoriť moderný dom z tradičnej stavby.

Tradičné stavby s moderným nádychom

Vila Lima

Moderná sedlová strecha

Kombináciu moderného s tradičným vyústila do niekoľko problémov. Do sedlovej strechy boli umiestné vikiere, ktoré bolo potrebné vystužiť oceľovou konštrukciou. Rovnako aj presklené posusné dvere do záhrady vyžadovali vústuže. Jednoduchá hranolová forma domu s veľkými oknami poskytuje dostatok priestoru v interiéri a neustály kontakt s exteriérom. Moderný dizajn domu umocňuje aj fasáda domu obložená borovicovým drevom s matnou tmavou povrchovou úpravou.

Pri stavbe domu Lima boli zachované takmer všetky stromy a zeleň na pozemku. Mladý pár si tak môže užívať nielen krásne moderné bývanie, ale aj prírodu v jeho okolí.

Vila Lima

Zdroj

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles