9.3 C
New York
sobota, 20 apríla, 2024

Buy now

Dom Ladderstile

Britský architekti ThreefoldArchitects sú autormi moderného domu s malou ekologickou stopou v Richmond Park. Jeho pozemok sa nachádza v najväčšom kráľovskom parku v Londýne, ktorý je zároveň chánenou oblasťou s architektonickými pamiatkami. Na získanie stavebného povolenia teda nestačila len bežná administratíva, ale aj súhlas od vládnej organizácie Royal Parks, ktorá spravuje kráľovské parky v Londýne. Povolenie získali po vyše ročnej snahe v roku 2008. 

Moderné bývanie šetrné k životnému prostrediu

Dom Ladderstile

Konštrukcia tohto moderného domu implementuje inovatívne štrukturálne a environmentálne technológie. Hlavná časť domu bola postavená za menej než dva týždne vďaka použitiu prefabrikovaných drevených panelov a lepeného lamelového dreva (Glulam).

Sťahujete sa do 30 dní!

V snahe čo najviac minimalizovať uhlíkovú stopu domu bolo vytvorených osem geotermálnych vrtov pre tepelné čerpadlá. Výmenníky tepla vykurujú dom, ohrievajú užitkovú vodu a bazén, čím znižujú prevádzkové náklady. Medzi ďalšie prvky ovplyvňujúce uhlíkovú stopu patrí zelená strecha, vertikálne hydroponikcé záhrady, solárne tienenie a kvalitná izolácia. 

Dom tvoria menšie celky, ktoré akoby vstupovali do centrálnej záhrady s jazierkom. Ich usporiadanie a presklená fasáda umožňujú celodenné využitie prirodzeného svetla. Prvé poschodie hlavnej časti domu je obložené perforovanými panelmi z nehrdzavejúcej ocele. Tie slúžia ako žalúzie a zároveň ozvláštňujú fasádu abstraktnými vzormi.

Dom Ladderstile

Zdroj 1 2

 

Previous articleHunsett Mill
Next articleVilla Lima
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles