9.3 C
New York
sobota, 27 apríla, 2024

Buy now

Rezidencia Clearview

V blízkosti Hurónskeho jazera, v srdci oblasti Clearview, vyrástol rovnomenný moderný dom. Stavba ukrytá medzi stromami pôsobí dojmom, akoby vyrastala z malého trávnatého briežku. Architekti sa snažili dom čo najvajviac integrovať do okolia. Dôvodom bola požiadavka majiteľa, miestneho umelca. Ten chcel, aby sa obytné priestory sústredili na jednom podlaží. Preto má dom pomerne veľký pôdorys. Paradoxne, rezidencia Clearview využíva trvalo udržateľné technológie, čo znamená, že ide o ekologický dom. 

Architektov zaujíma každá požiadavka.

Rezidencia Clearview

Architekti zo štúdia Altius Architecture Inc preto vytvorili návrh, ktorý napriek rozmerovej veľkosti nepôsobí rušivo vo svojom okolí. Usporiadanie priestorov v dome bolo nastavené tak, aby bolo možné z každej časti domu vychutnávať krásnu prírodu a koncept bol užívateľsky prívetivý a funkčný.

Výber vhodných materiálov a farieb bol tiež zložitý. Spomedzi materiálov zvíťazila zvetraná oceľ (CorTen), bridlica a extrémne odolné brazílske drevo ipa. V kanadskej prírode, ktorá každé ročné obdobie zmení farebnú paletu, boli zvolené zemité tóny modrej a sivej. Rezidencia Clearview navyše využíva trvalo udržateľné technológie (geotermálne čerpadlo, skleník, atď.), čím sa zaraďuje medzi ekologické domy.

Ekologický dom za 30 dní.

Rezidencia Clearview

Zdroj

 

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

1 COMMENT

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles