10.8 C
New York
streda, 24 apríla, 2024

Buy now

Rezidencia Jarson

Paradise Valley v Arizone je rajom na Zemi pre pár realitných odborníkov a ich dvoch synov. V modernom dome, ktorý pre nich navrhli architekti zo štúdia will bruder+PARTNERS vo Phoenixe, našli vytúžený pokoj. Niet divu. Dom stojí na samote v Sonorskej púšti. Vysnené bývanie navyše slúži ako galéria zbierky umeleckých diel a miesto určené na ďalšie rozvíjanie koníčkov (mediálna tvorba a hrnčiarstvo).

Rýchla cesta k vysnenému bývaniu

Rezidencia Jarson

Moderné bývanie na Slovensku

Fasáda domu zo zvetranej ocele a medi integruje dom do okolitého prostredia. Výrazné previsy na pultovej streche cez deň tienia slnku a po zotmení sa rozžiaria zabudované bodové svetla, ktoré úplne zmenia vzhľad fasády. Medzi materiály použité na stavbu patrí aj betón, korok, sklo, nehrdzavejúca oceľ a čerešňové drevo.

Vchod do domu spolu so spálňami a pracovňou je na poschodí. Ostatné miestnosti sú umiestnené na rozlohou väčšom prízemí. Už zaužívané spojenie obývačky, kuchyne a jedálne je ozvláštnené sklenenou časťou fasády a veľkým otvoreným prietorom vytvoreným absenciou predelu medzi prízemím a poschodím.

Moderná rezidencia Jarson má aj vonkajší bazén a terasu, ktorých orientácia umožňuje popri relaxácii vychutnávať výhľad na pohorie McDowell.

Rezidencia Jarson

Zdroj 1 2

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles