9.7 C
New York
sobota, 20 apríla, 2024

Buy now

Montovaný dom z čierneho skla

Španielski architekti zo štúdia A-Cero Architects navrhli sériu dostupných modulárnych domov. Dom z čierneho skla je prvým modelom série, ktorá má v súčasnosti šesť modelov a množstvo ďalších variácií. Joaquin Torres, spoluzakladateľ štúdia, vidí v procese prefabrikácie podobnosť s výrobnými linkami Henryho Forda. Priemyselná výroba, kratšia doba výstavby a špecializovaná pracovná sila zvyšujú kvalitu a znižujú cenu takto postavených domov.

Prefabrikované rodinné domy aj na Slovensku.

Dom z čierneho skla

Rýchlosť, kvalita a úspora nielen peňazí.

Modulárne domy tvoria unifikované priestorové jednotky – moduly. Základnú stavbu tvorí jeden modul a s pridaním každej ďalšej jednotky/modulu sa stavba môže zväčšiť tak do šírky, ako do výšky. Práve Dom z čierneho skla má názov Basic Model (základný model). Dom môže mať 2 až 4 izby a obytnú plochu od takmer 85 do 135 štvorcových metrov.

Fasáda z čierneho skla je veľmi odvážnou voľbou pre rodinný dom. Tí, ktorí ju považujú za príliš nezvyčajnú, si môžu vybrať z ďalších možností – drevo, biele panely, zvetraná oceľ a betón – alebo trochu experimentovať s kombináciou týchto materiálov.

Modulárny dom môže byť personalizovaný pomocou úpráv za poplatok navyše, ako napríklad strešná terasa, veranda, zvýšený strop v jedálni a obývacej izbe alebo garáž s dvomi parkovacími miestami. A-Cero Architects ponúkajú svoje modulárne domy aj kompletne zariadené, aby a klient mohol rovno nasťahovať.

Zdroj 1 2

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles