12 C
New York
utorok, 20 apríla, 2021

Buy now

Dlhý ekologický dom s výhľadom

Moderný „The Houl“ sa nachádza v škótskom Galloway Forest Park. Jednopodlažný dom opticky zapadá do horského terénu, no svoju výšku si kompenzuje nemalou dĺžkou.

Vchod do domu je umiestnený pod strechou tak, aby poskytol úkryt pred takmer neustálym vetrom. Hlavné izby sa nachádzajú vedľa seba, aby si majitelia mohli čo najviac vychutnať nádherný výhľad do údolia a na neďaleké hory.

Nulovú uhlíková stopa bola dosiahnutá aj vďaka použitiu vysoko kvalitnej izolácie, vetrania s rekuperáciu, vzduchového tepelného čerpadla a veternej turbíny.

Strecha sa skladá z dvoch častí. Sklon strechy nad hlavnou obytnou častou je pokračovaním svahu za objektom. Samotný dom má oceľovú konštrukciu kombinovanú s drevom. Steny sú obložené cédrovým drevom a strecha je z plechu.

viac informácií: http://www.archdaily.com/183064/the-houl-simon-winstanley-architects/

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,815FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles