9.4 C
New York
štvrtok, 28 marca, 2024

Buy now

Terasa pri montovanom dome

Leto je tu, aj keď to občas vonku vyzerá inak. K rodinnému domu neodmysliteľne patrí aj záhrada, resp. miesto, kde sa dá relaxovať. Na pohodlné relaxovanie, aj za zhoršeného počasia, je najvhodnejšie predĺžiť si, či rozšíriť obytnú plochu o terasu. Materiálom na stavbu terasy sme sa už zaoberali, dnes si povieme kam s ňou 😉

Ak ste milovníci tepla, južná terasa vám poskytne dostatok miesta na slnenie sa. Ak ste ranný kávičkári, malá teraska na východe príde vhod. Ideálne je však mať orientovanú terasu na západ, či severozápad. Dopoludnia je zatienená a večer vám poskytne dostatok tepla a pohľady na západ Slnka a v lete si vychutnáte na severnej terase aj kávičku, v dosahu Slnka bude cca do 9:00 ráno.

Terasa pri vzorovom montovanom dome
Terasa pri vzorovom montovanom dome

Aká veľká má byť dobrá terasa?
Pre pohodlné stolovanie 4-och osôb by terasa nemala byť užšia ako 180 cm. Plnohodnotná terasa má však rozlohu 10 m2, na takejto terase môžete aj stolovať aj relaxovať. Výškové umiestnenie terasy pri montovanom dome by malo byť prevedené tak, aby nebránila prípadná vlhkosť na terase odvetraniu domu. V praxi to znamená, že ak máte drevenú terasu, pod ktorou je štrk na odvod vody, môže byť drevo aj zarovno nuovej výšky domu. Ak máte ale betónovú terasu (plnú) prípadne s dlažbou, či terasu zo zámkovej dlažby, myslite nato, že by mala byť min.20 cm pod spodnou hranou domu, aby v prípade 10-15 cm vrstvy  premočeného snehu bola konštrukcia domu nad touto mokrou vrstvou.

Novinka
Pre našich klientov sme pripravili ďalšiu novinku: každý kto si postaví akýkoľvek náš dom (katalógový aj individuálny) získa 25% zľavu na výstavbu terasy a pergoly.

A navyše, na vzorovom dome sú odteraz tri terasy a pergoly od našich majstrov stolárov – môžete si prísť ešte pred stavbou domu vyskúšať, aká šírka a dĺžka je pre vás najvhodnejšia. Terasy sú drevené, orientované na západ a severozápad a nachádzajú sa pri našom vzorovom dome v Lozorne.

Tešíme sa na Vás, team ModerneDomy.sk

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles