9.1 C
New York
sobota, 20 apríla, 2024

Buy now

Dom pri jazere od českých FAM architektov

Tento minidom sa nachádza na severe Čiech na brehu jazera v borovicovom lese a slúži na celoročnú rekreáciu so základným zázemím.

Architekti sa tvarovo aj materiálovo výborne prispôsobili svojmu okoliu. Vertikálny drevený obklad komunikuje s vertikalitou okolitých stromov. Hmota je jednoduchá a čitateľná, pultová strecha graduje smerom k mólu. Interiér je prepojený s jazerom presklenou stenou takmer po celej  dĺžke objektu, ktorá slúži zároveň ako hlavný vchod. Bezpečnosť je vyriešená skladacou okenicou s rovnakou drevenou výplňou ako opláštenie stavby.

montovaný dom pri jazere od FAM

Celá obytná časť je otvorená vrátane galérie, kde je umiestnené spanie. Zázemie pozostáva z malej toalety so sprchou a kuchyne, ktoré sú umiestnené v kubuse pod galériou. Oproti je vstavaná skriňa po celej šírke s krbom a priestorom na skladovanie dreva. Vnútorné obklady stien a stropov sú zo smrekových paluboviek upravené bielym olejom. Liata bezšpárová podlaha s bledým náterom má farbu piesku pri brehu jazera.

montovaný dom pri jazere od FAMLake-Cabin-by-FAM-Architekti_dezeen_784_11

 

 

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles