9.4 C
New York
štvrtok, 28 marca, 2024

Buy now

Dom B.A.B.E. v Rakúsku

Opäť prinášame niečo z Rakúska a opäť od architektonického ateliéru Destilat. Vytvorili dom pri meste Linz, ktorý je vlastne rekonštrukciou. Nachádza sa vo veľmi tichej lokalite pri Bachlbergu v blízkosti lesa s panoramatickým výhľadom na vzdialené Alpy. Z pôvodného domu bol ponechaný iba betónový podstavec. Vrchné podlažia sú pootočené kvôli výhľadu a aby vytvorili prirodzené prekrytie nad vstupom. Krytina strechy z cementových šablón prechádza aj na fasádu, a tým dostala celá hmota monolitický, až sochársky charakter, napriek tomu, že je zachovaná sedlová strecha typická pre túto oblasť. Štítová stena, taká dôležitá v tradičnej architektúre,  je dotvorená netradičnou kompozíciou okien.

Moderny dom B.A.B.E.

Každé s nadzemných podlaží ukrýva jeden samostatný apartmán s vlastnou terasou s podlahovou plochou od 140 do 200m2. Na spodnom podlaží bol pôvodne bazén, teraz je z neho apartmán s priamym prístupom do záhrady. Srdce domu je masívny krb v centre dispozície. Každý z apartmánov má originálny design podľa individuálnych požiadaviek klientov.

Moderny dom B.A.B.E.

Zdroj: Destilat Architects

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles