7.8 C
New York
piatok, 19 apríla, 2024

Buy now

Dom obklopený austrálskym lesom

Austrálski architekti Maddison Architects navrhli prístavbu k pôvodnému domu zo 60.tych rokov. Radšej ako jednoduché rozšírenie pôvodnej hmoty jasne oddelili nový objem, ktorý je dynamicky tvarovaný. Vnútorná pasáž oddeľuje dva obytné priestory. Tvar domu pozvoľna stúpa a vo zvýšenej časti je poschodie so spálňou a galériou. Z vonkajšej strany pripomína dom zvlnený terén. Je osadený v zákutí lesa pri pobreží neďaleko Melbourne. Okolité husté stromy poskytujú úkryt viacerým víkendovým domom.

Dom obklopený austrálskym lesom

Nosná konštrukcia je z vonkajšej strany podporená masívnymi pekríženými trámami pred presklenou stenou. Vstupné dvere sú zvýraznené červenou farbou.  Interiér je svetlý s konštrukciami, ktoré sú ponechané v ich pôvodných materiálových charakteroch. Podlahy sú liate betónové, drevený obklad je z veľkoformátovej bledej preglejky. Drevená trámová konštrukcia je viditeľná v plnej kráse, tak ako aj oceľové stĺpy za presklenými stenami. Dom má kontakt s exteriérom veľkými presklenými stenami. Teplé austrálske slnko zatieňujú okolité husté stromy.

Dom obklopený austrálskym lesom

 

Foto: William Watt

Zdroj: Maddison Architects

 

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles