7.9 C
New York
piatok, 19 apríla, 2024

Buy now

Montovaný LV dom

Séria montovaných domov Laguna Verde, od čilsko-americkej architektky a dizajnérky Rocio Romero, debutovala pred 15 rokmi. Myšlienka vytvoriť túto sériu vznikla pri stavbe montovaného dovolenkového domu v Čile pre rodičov architekty.

Laguna Verde montovaný dom

Na Západe sú v súčasnosti tieto minimalistické montované domy oslavované nielen pre ich dizajn, ale aj ich cenovú dostupnosť. Do dnešného dňa sa v Spojených štátoch, Čile, Kanade a Francúzsku vybudovalo viac ako 200 domov typu LV. V jednom z nich, situovanom v Perryville v štáte Missouri, býva aj samotná architektka so svojou rodinou.

Na výber je zo štyroch základných modelov Laguna Verde. No existuje aj možnosť vytvoriť vlastný typ s pomocou prídavných modulov, ako napríklad záhrada či poschodie. Rozmerovo sa domy pohybujú medzi 64 m2 a 155 m2. Pre milovníkov veľkých otvorených priestorov je možnosť kombinovať dva základné typy domu.

K populárnej sérii LV onedlho pribudnú aj minimalistické rekreačné domy s názvom „Camp“.

Laguna Verde montovaný dom

 

Zdroj + Zdroj

Previous articleDom za kamenným múrom
Next articleMontovaný dom MUJI
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles