8 C
New York
sobota, 27 apríla, 2024

Buy now

Veža Tainaron

Tradičná obranná stavba zo začiatku 19. storočia na pobreží Cape Tainaron v Grécku získala moderný nádych. V súčasnosti jej hrubé kamenné múry neslúžia na odstrašenie nepriateľských útokov. Po rekonštrukcii, pri ktorej bola zachoná pôvodná štruktúra stavby, sa z veže stal moderný penzión s tromi apartmánmi.

Veža Tainaron

Veža je postavená z rovnakého kameňa, na akom stojí. Pri jej rekonštrukcii sa dbalo na zachovanie pôvodných postupov a využitie pôvodných materiálov. Malta “koursani” použitá na posilnenie múrov sa skladá z miestnej zeminy, keramického prášku, vápna, riečneho piesku a malého množstva cementu.

Každý z apartmánov vo veži má vlastnú kúpelňu. Medzi spoločné priestory patrí kuchyňa, jedáleň a vonkajšia relaxačná zóna. Do tej patria dve terasy a nekonečný bazén, ktoré boli vytvorené pri renovácii a vďaka rovnakým materiálom, aké boli použité na stavbu veže, dokonale splynuli s pôvodnou stavbou.

Napriek vynovenej podobe veže je stále možno vidieť pôvodný charakter budovy na použitých materiáloch – miestny kameň, masívne drevo a pôvodné murivo. Netradičným prvkom je len bambusová markíza pri bazéne.

Veža Tainaron

Zdroj 1 2

Previous articlePasívny dom „Green Woods“
Next articleCasa Blanca
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles