12.8 C
New York
štvrtok, 25 apríla, 2024

Buy now

Treehouse

Treehouse je názov, pod ktorým sa ukrývajú dva domy na stračej nôžke v Berlíne. Svoj názov získali vďaka podstavcom pripomínajúcim kmene stromov. Nachádzajú sa v časti Zehlendorf, ktorá je vzdialená len pár minút chôdze od jazier Schlachtensee a Krumme Lanke. Nenechajte sa zmiasť prostredím pripomínajúcim chatovú oblasť v lese, neďaleko stojí stanica metra.

Treehouse

Dva susediace domy so zrkadlovým pôdorysom boli nápadom starého otca a jeho vnuka, ktori chceli ponúknuť iný spôsob života v rušnej nemeckej metropole. Ide o experimentálny projekt šetrný k životnému prostrediu, pri stavbe ktorého boli zachované všetky stromy na rozlohe 650 m2.

Exteriér moderných “treehousov” tvorí odvetraná fasáda z hliníkových kompozitných panelov.

Do interiéru vytvoreného zo smrekových panelov sa vchádza po pozinkovaných schodoch. Vnútri nájdeme na ploche 21 m2 kúpelňu, úložný priestor, kuchynský kút a na mieru vytvorenú pohovku, ktorá sa v noci premení na manželskú posteľ. Čo viac treba?

Treehouse

Zdroj 1 2

 

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles