8 C
New York
štvrtok, 25 apríla, 2024

Buy now

Dom Aireys

Na vysokom útese nad oceánom s výhľadom na maják Aireys stojí moderný dom s drevenou fasádou. Dom nemá žiadnu spojitosť s montovanými domami Airey, ktoré boli hromadne postavené vo Veľkej Británii po 2. svetovej vojne.

Dizajnovo originálna budova dostala názov podľa prímorskej dedinky Aireys Inlet v austrálskom štáte Viktória. Jej koncept sa zakladá na jednoduchom pravidle – neexistuje “vpredu” ani “vzadu”. Vchody do tohto trojuholníkového domu sú umiestnené na rôznych úrovniach.

Dom Aireys

Červené eukalyptové drevo pokrývajúce fasádu presahuje až do interiéru. Obloženie môže pôsobiť vyblednuto a staro. Ide však o zámer. Robustné drevo nemá chamickú povrchovú úpravu, aby mohlo prirodzene stárnuť. Presklená časť fasády umožňuje presvetliť interiér a zároveň vytvára pohodovú atmosféru.

Dom Aireys má tri úrovne. Na najnižšej úrovni je garáž s tromi parkovacími miestami, dielňa a vínna pivnica. Paradoxne, na prízemí sa nachádzajú tri izby. Kuchyňa, jedáleň, obývacia miestnosť a manželská spáľna sú až o poschodie vyššie. Všetky miestnosti sú priestranné, plné svetla s nádychom plážovej atmosféry.

Dom Aireys

Zdroj

Previous articleVila Hermína
Next articleSlight Slope Long House
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles