9.3 C
New York
sobota, 27 apríla, 2024

Buy now

Slight Slope Long House

Po slovensky “Dlhý dom na miernom svahu” sa nachádza v bulharskom meste Targovište. Masívna stavba s kamennou fasádou sa ponáša na tvar hľadiska v antickom divadle. Ide však o trvalo udržateľný moderný rodinný dom na pozemku so zaujímavou topografiou.

Slight Slope Long House

 

 

Mierny svah spomenutý v názve rozdelil dom do rôznych úrovní vo vzťahu k stupňu ich súkromia. Dom je najvyšší v mieste, kde sa nachádza garáž. Nad ňou sú umiestnené hosťovské izby. V centrálnej časti domu je obývacia miestnosť, kuchyňa, jedáleň a pracovňa. V najužšej časti je manželská spálňa.

Medzi udržateľné rysy projektu patrí jeho fasáda vytvorená z miestneho kameňa s nízkou tepelnou vodivosťou. Presklená časť fasády v zime prispieva k vykurovaniu tepelnými ziskami zo slnka a v lete nenápadný strešný previs zabraňuje prehrievaniu interiéru. Dom navyše disponuje aj tepelným čerpadlom a podlahovým vykurovaním.

Slight Slope Long House

Zdroj

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles