19.2 C
New York
štvrtok, 25 apríla, 2024

Buy now

Wrap House

Japonský moderný dom patrí grafickému dizajnérovi pracujúcemu v reklamnej agentúre. Po získaní vhodného pozemku oslovil architektov zo štúdia APOLLO Architects & Associates so žiadosťou o vytvorenie návrhu, ktorý v sebe kombinuje vzdušnosť a otvorenosť. Tak vznikol “Wrap House”, ktorý sa vyníma medzi tradičnými rodinnými domami v meste Matsuyama.

Wrap House

Fasáda domu z panelov pozinkovanej ocele pôsobí tajomne. Len presklená časť fasády na poschodí dá okoloidúcim malú nápovedu, o tom, čo sa ukrýva vnútri. Do domu sa vchádza cez posuvnú bránu z cédrového dreva, ktorá vedie do malého vonkajšieho priestoru ohraničeného železobetónovým múrom. Kontrast bledosivého múru, čierneho dreva a sivej fasády pôsobí pokojne.

Na prízemí je umiestnená väčšina miestností. Nachádza sa tu vstupná hala, kúpelne a dve spálne susediace s dvomi malými záhradami. Na poschodie vedie konzolové schodisko, ktoré víta každého návštevníka už od vstupných dverí.

Prvé poschodie tvorí otvorený priestor venovaný spoločným aktivitám. Kuchyňu, jedáleň a obývačku je možné prepojiť so sudeiacim balkónom vďaka štyrom veľkým dreveným posuvným dverám. Týmto spôsobom je možné z celého poschodia vytvoriť obrovskú krytú terasu, ktorá zdánlivo nie je nijak ukončená. No balkón je ohradený tvrdeným sklom, aby zábradlie nerušilo výhľad na mesto rozprestierajúce sa v údolí.

Najzaujímavejším prvkom nielen poschodia, ale aj celého Wrap House je strop v prvom poschodí. Pohľad z ulice napovie, že ide o komplikovanú štruktúru z prírodného dreva. Presnejšie sú to opakujúce sa trojuholníky vytvorené z SPF dreva (smrek-borovica-jedľa), ktoré pokrývajú strop a stenu. Tento estetický prvok pôsobí ako lastúra chrániaca interiér poschodia.

Wrap House

Zdroj

Previous articleDom „Two Hulls“
Next articleTree Snake Houses
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles