8 C
New York
štvrtok, 25 apríla, 2024

Buy now

Tree Snake Houses

Zadávateľom projektu dvoch “domov na strome” bol portugalský nápojový gigant UNICER. Táto spoločnosť v roku 2010 otvorila nový spa komplex v kúpeľnom mestečku Pedras Salgadas neďaleko Porta. Pod názvom Pedras Salgadas spa & nature park sa ukrýva štvorhviezdičkový turistický rezort rozkladajúci sa na ploche 20 hektárov, v ktorom sa nachádzajú aj Tree Snake Houses. Návrhu treehousov sa ujali architekti Luís Rebelo de Andrade a Tiago Rebelo de Andrade. Inšpiráciou bolo prepojenie jednoduchého bývania a divokého zvieraťa, presnejšie hada, ktorého si človek na prechádzke lesom všimne na poslednú chvíľu, rovnako ako nenápadné stavby medzi stromami.

Tree Snake Houses

Moderné domy v prírode vznikli v spolupráci s portugalskou spoločnosťou Modular System so zameraním na montované stavby, čím sa z časového hľadiska značne znížila dĺžka výstavby. Použitá nosná konštrukcia je veľmi ľahká a vďaka obloženiu fasády z dreva a bridlice je v danom prostredí takmer neviditeľná.

Každý dom má obytnú plochu 27 metrov štvorcových, ktorú vypĺňa spálňa, kúpeľňa a kuchyňa. Daľšie vybavenie podporuje ekologický a trvalo udržateľný charakter domu – zosilnená izolácia, systém recyklácie vody, solárne panely a LED svietidlá.

Tree Snake Houses odštartovali celú sériu domov prispôsobených rôznym prírodným podmienkam. Štúdio Rebelo de Andrade Studio navrhlo ďalšie modely ako napríklad Mountain Snake House, River Snake House a Sand Snake House, ktoré budú onedlho prístupné širokej verejnosti.

Tree Snake Houses

Zdroj

Previous articleWrap House
Next articleDom „B“
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles