8 C
New York
štvrtok, 25 apríla, 2024

Buy now

Dom „B“

Na predmestí Mníchova stojí moderný rodinný dom. Malý pozemok, na ktorom stojí, bol využítý maximálne. Dom má veľký objem a tradičné prvky použité v modernom kontexte. Sedlová strecha, charakteristická pre danú oblasť, je ozvláštnená perforovanou fasádou. Návrh domu “B” vytvorili nemecký architekti zo štúdia Format Elf Architekten a jeho konštrukcia bola dokončená za necelých šesť mesiacov vďaka drevenej rámovej konštrukcii.

Dom „B“

Sklon strechy bol určený matematicky tak, aby sa maximalizovala obytná plocha domu a zároveň boli dodržané lokálne stavebné normy. Výsledkom je takzvaná asymetrická strecha. Perforácia fasáfdy je na strane ulice je minimalizovaná. Menší počet okien znižuje hluk a zvedavé pohľady z ulice. Na opačnej strane, ktorá smeruje do záhrady, je fasáda takmer kompletne presklená.

Dom má tri podlažia. Veľkú časť príemia tvorí obývacia izba spojená s kuchyňou a jedálňou. Od ostatných priestorov na prízemí ich idelí dve drevené nábytkové steny. Paleta farieb v interiéry sa od exteriéru líši len o prírodné drevo. Konkrétne ide o Brettstapel, čo je prefabrikované drevo nižšej kvality, ktoré nie je vhodné pre konštrukčné účely. V dome “B” bolo použité na podhľady, nábytok, schody a dvere.

Dom „B“

Zdroj

Previous articleTree Snake Houses
Next articleDoll’s House
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles