11.4 C
New York
štvrtok, 2 mája, 2024

Buy now

Ako premeniť starú stodolu na moderný dom?

 


Podarilo sa to britskému architektovi menom Simon Conder, ktorý bol zodpovedný za premenu skupinky budov na farme v Buckinghamshire. Tri budovy boli zmenené tak, aby vyhovovali rodinnému bývaniu. Čisté moderné línie a nostalgia vyžarujúca z budov vytvárajú príjemné prostredie v tomto šarmantnom domove.

Obydlie stojí na vidieku v otvorenej krajine s výhľadom na priľahlé polia. Tvorí ho veľká kamenná stodola, menšia tehlovo-kamená stodola a čiastočne otvorená šopa. V trojuholníku budov je vnútorný dvor, chránené tiché miesto so vzrastlými rastlinami. Vidiecke stavby poskytli výhodné kamenné a tehlové steny, ako aj zdravé trámy.

Malá a veľká stodola sú spojené mostom, ktorý spája spálne. Malá stodola patrí deťom a nočnej časti bývania, veľká poskytuje okrem kuchyne a obývačky aj dve spálne. Šopa poskytuje ďalšie zázemie zvyšujúce komfort bývania.

Na fotografiách vidíte domy bez nábytku, čo ešte zvýrazňuje priestor ktorý ponúkajú. Architekt pristúpil k rekonštrukcii tak, aby zachoval otvorený priestor a minimalizoval priečky a steny izieb. Zachoval tak nielen genius-loci stavieb, ale vytvoril zároveň nadčasové, moderné bývanie.

Fotografie zo stránky autora.

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles