20.8 C
New York
streda, 8 mája, 2024

Buy now

Casa Panda

DA-LAB Arquitectos navrhli rozšírenie 20 ročného rustikálneho plážového domu, ktorý sa nachádza v plážovom rezorte Club Playa Blanca v Peru. Prioritou pri navrhovaní nového moderného domu Panda bolo lepšie rozvrhnúť obytné priestoy. Pôvodná stavba totiž obsahovala prehnané prvy ako napríklad široké chodby či nadrozmerné kúpeľne. Paradoxne, niektoré základné priestory domu chýbali.

Casa Panda

Kvôli polohe na slnečnom pobreží Tichého oceánu bolo nutné zakomponovať rôzne spôsoby tienenia. Posuvné žalúzie aj podhľady sú z bambusu. Medzery medzi bambusovými stonkami umožňujú malý prienik svetla, ktorý vytvára zaujímavé scenérie v interiéri.   

Rozšírenie vytvorilo zdvojený objem, kde sa stretáva prízemie s prvým poschodím. Architekti tetno priestor nazvali “dušou domu”. Pôvodná stavba bola obohatená o dve izby, miestnosť určenú na sledovanie televízie, bar, miesto na grilovanie, bazén a veľkú terasu s výhľadom na oceán.

Casa Panda

Zdroj 1 2

 

Previous articleDom na útese
Next articleThe W.I.N.D. House
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles