8 C
New York
štvrtok, 25 apríla, 2024

Buy now

Dom Y2 od rakúskych architektov Destilat

Viedenské architektonické štúdio Destilat navrhlo tento drevodom v rakúskom Pöstlingbergu, čo je hornatý región, cez ktorý preteká Dunaj.

Budova je rozdelená do dvoch štruktúr, ktoré kopírujú hornatý terén. V jednom krídle je nočná časť so spálňami a na najvyššom poschodí je garáž. V druhej časti je denná zóna s obývacou časťou a kuchyňou. Tieto dve krídla sú prepojené vonkajšou drevenou terasou a koridorom v podzemnom podlaží, ktorý zvonku nevnímate.  Vonkajšie steny kopírujú hranicu pozemku, ktorý má šírku 21metrov.

Montovaný dom Y2

Centrom obytného priestoru je spoločenská miestnosť, kde len ťažko nájdete pravý uhol – to vytvára veľmi dynamické momenty. Ponúka miesto na spoločné stretávanie hostí, stolovanie a trávenie času.  Vedľa krbu je znížený parapet pod rohovým oknom, ktorého šírka umožňuje sedenie s nádherným výhľadom na Dunaj.

Materiály sú použité ako kombinácia betónu v spodnej časti pod terénom a drevo v horných častiach. Drevené steny sú zateplené minerálnou vlnou a celá budova je v nízkoenergetickom štandarde.

Ak by ste mali záujem o stavbu montovaného domu v Rakúsku, kontaktujte nás. Máme všetky potrebné certifikáty a povolenia.

Montovaný dom Y2

Zdroj: Destilat

Foto: Mark Sengstbratl

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles